Stichtse Vecht zoekt nieuwe kinderburgemeester

Home > Bestuur > Persberichten > Stichtse Vecht zoekt nieuwe kinderburgemeester

Stichtse Vecht zoekt nieuwe kinderburgemeester

16 mei 2019 - Gemeente Stichtse Vecht is op zoek naar een opvolger voor kinderburgemeester Britt Klomp. Eind september verstrijkt haar termijn en wordt haar opvolger geïnstalleerd. De gemeente heeft sinds september 2017 een kinderburgmeester. Omdat de benoeming voor één schooljaar is, wordt de komende weken een nieuwe kinderburgemeester gezocht.

Burgemeester Yvonne van Mastrigt nodigt kinderen die belangstelling hebben uit om zich aan te melden. Dit doet ze in een brief aan alle in Stichtse Vecht woonachtige basisschoolleerlingen van groep 8. In de brief geeft ze uitleg over het ambt van kinderburgemeester.

Wat doet de kinderburgemeester?

De kinderburgemeester praat gedurende het schooljaar 2019/20 regelmatig met burgemeester Van Mastrigt en andere mensen in de gemeente over onderwerpen die belangrijk zijn voor kinderen. Bijvoorbeeld over veilig buitenspelen, school of sport. De kinderburgemeester praat ook met kinderen uit Stichtse Vecht over wat zij belangrijk vinden en haalt ideeën bij hen op. Samen met de gemeente bedenkt de kinderburgemeester oplossingen voor onderwerpen waar de kinderen mee komen.

Verder mag de kinderburgemeester met burgemeester Van Mastrigt of met één van de wethouders mee als er in Stichtse Vecht iets gebeurt dat van belang is voor kinderen, bijvoorbeeld de intocht van Sinterklaas, de Koningspelen of een feestje dat gevierd wordt omdat een schoolomgeving veiliger is gemaakt.

Naar wie is de gemeente op zoek?

De gemeente zoekt iemand die in gemeente Stichtse Vecht woont, interesse heeft in de lokale politiek, die het leuk vindt om voor de belangen van kinderen op te komen en zich daarvoor een schooljaar lang serieus wil inzetten. De kinderburgemeester in spe zorgt ervoor dat de gemeente meer rekening houdt met de jeugd. Hij of zij weet zijn of haar leeftijdsgenoten goed te bereiken, met onder andere social media. De gemeente vraagt kinderen die bruisen van de ideeën, die niet bang zijn om in de spotlights te staan en die toestemming van hun ouders/verzorgers hebben om te reageren.

Aanmelden tot 27 mei

Kinderen die Britt Klomp graag willen opvolgen als kinderburgemeester kunnen zich vanaf vandaag aanmelden. Zij kunnen hiervoor terecht op www.stichtsevecht.nl/kinderburgemeester. Het sollicitatieformulier dat ze daar vinden, kunnen ze downloaden en invullen. Ze kunnen hun sollicitatie op een creatieve manier onderbouwen, zoals een vlog of poster. Het ingevulde formulier kan worden gemaild naar kinderburgemeester@stichtsevecht.nl. Aanmelden kan tot uiterlijk maandag 27 mei. 

Sollicitatieprocedure

De gemeente vindt de functie van kinderburgemeester een serieuze taak. Daarom gaat er een sollicitatieprocedure vooraf aan de benoeming. Een deskundige jury leest de sollicitaties en beoordeelt vervolgens met wie zij een gesprek willen voeren. De geselecteerde kandidaten ontvangen tijdig een uitnodiging voor het gesprek met de jury. Direct na de gesprekken maakt de jury bekend welke drie kandidaten campagne mogen voeren voor de verkiezingen. Deze staan gepland voor woensdag 3 juli.

RSS