Stichtse Vecht krijgt nieuwe horecavisie

Home > Bestuur > Persberichten > Stichtse Vecht krijgt nieuwe horecavisie

Stichtse Vecht krijgt nieuwe horecavisie

21 februari 2019 - Door de ligging tussen Utrecht en Amsterdam heeft gemeente Stichtse Vecht potentie om de horeca op een aantal vlakken uit te breiden. Hierbij zijn er vooral kansen voor daghoreca, avondhoreca in de vorm van restaurants en kleinschalige overnachtingsmogelijkheden. In de nieuwe horecavisie van gemeente Stichtse Vecht is rekening gehouden met deze uitbreidingsmogelijkheden en welke horeca past bij een gebied. De ondernemers en inwoners van Stichtse Vecht zijn betrokken geweest bij de totstandkoming van de visie. Het college heeft op 19 februari ingestemd met de horecavisie.

Leefbaarheid en aantrekkelijkheid kernen voorop

Wethouder Jeroen Willem Klomps: “Onze gemeente kent een grote diversiteit aan kernen met ieder hun eigen identiteit en waarden. Daarom zijn we met ondernemers en inwoners van Stichtse Vecht in gesprek gegaan. De reacties zijn waar het wenselijk was, verwerkt in de visie. Om de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van onze kernen te behouden, gaan we voor passende kwaliteit en niet voor kwantiteit. Naar de toekomst toe is er continue aandacht en ruimte nodig voor innovatie en verbetering van het al bestaande aanbod inclusief een (beperkte) uitbreiding.”

Kansen voor daghoreca, avondhoreca en kleinschalige overnachtingsmogelijkheden

De komende jaren zal de recreatiedruk vanuit de omliggende grote steden op Stichtse Vecht toenemen. De vraag naar horecagelegenheden zal hierdoor ook groeien. Hierdoor is er ruimte voor meer daghoreca zoals verkoop van koffie, broodjes, lunch en ijs/chocolade. Dit is een goede aanvulling op het huidige aanbod en zorgt overdag voor meer reuring. De toename van kleinschalige (seizoensgebonden) horecagelegenheden zal ook tot de mogelijkheden behoren.

Op basis van de trends voorziet Stichtse Vecht geen groei voor(uitgaans)cafés. Wel zijn er uitbreidingsmogelijkheden voor restaurants/ eetcafés die overdag en 's avonds open zijn. Ook worden er mogelijkheden gezien om terrassen te verruimen, bijvoorbeeld een bankje aan de gevel bij een winkel. Tenslotte is er plek voor kleinschalige gezellige pensions/ B&B, passend bij de cultuurhistorische kernen. En wellicht nog één groter hotel langs de A2/rondweg Utrecht.

RSS