Stichting Leergeld binnenkort ook in Stichtse Vecht

Home > Bestuur > Persberichten > Stichting Leergeld binnenkort ook in Stichtse Vecht

Stichting Leergeld binnenkort ook in Stichtse Vecht

28 februari 2019 - Als het aan het college van B&W ligt komt er binnenkort een speciale stichting die kinderarmoede bestrijdt en zorgt dat kinderen - ook als hun ouders weinig geld hebben - kunnen (blijven) meedoen aan de samenleving: de stichting Leergeld.

Wethouder Sociaal Hetty Veneklaas: “We doen al veel op het gebied van armoedebestrijding onder kinderen, maar het kan nog beter. Soms is er geen regeling voor dat wat er in een bepaald gezin nodig is. Een Stichting Leergeld kan daar, met hun Leergeld-formule, een goede rol in spelen.”

Ook in Stichtse Vecht

Wethouder Veneklaas: “Stichting Leergeld is al actief in andere gemeenten, maar nog niet in Stichtse Vecht. Wij willen daar graag verandering in brengen, maar dat kunnen we niet alleen. We zijn op zoek naar mensen die samen met de gemeente willen werken aan armoedebestrijding in Stichtse Vecht. Bent u of kent u iemand die daar interesse in heeft, dan nodig ik u van harte uit voor de informatiebijeenkomst over Stichting Leergeld.”

Informatiebijeenkomst 7 maart

Op donderdag 7 maart van 16:00 - 17:30 uur is er een informatiebijeenkomst over Stichting Leergeld in Goudestein (Maarssen-Dorp). De bijeenkomst is bedoeld voor personen die het belangrijk vinden om armoede onder kinderen te bestrijden en daar met de gemeente aan willen werken. Leergeld Nederland verzorgt een presentatie over de Leergeld-formule. Aanmelden kan via: thomas.koerhuis@stichtsevecht.nl of bel naar 14 0346.

RSS