Koningsdag 2019: strenger handhaven voor een feestelijk en veilig samenzijn

Home > Bestuur > Persberichten > Koningsdag 2019: strenger handhaven voor een feestelijk en veilig samenzijn

Koningsdag 2019: strenger handhaven voor een feestelijk en veilig samenzijn

24 april 2019 - Zaterdag 27 april staat Nederland, en ook Stichtse Vecht, weer in het teken van vele oranje activiteiten en festiviteiten. Afgelopen jaren is echter gebleken dat niet alle evenementen een vergunning hadden. Er is daarom besloten om dit jaar strenger hierop te handhaven.

Veilig in de drukte

Op bepaalde plekken in onze gemeente kan het tijdens Koningsdag erg druk worden. Dit proberen de gemeente en de hulpdiensten van tevoren zo goed mogelijk in te schatten, om zo de veiligheid voor eenieder te kunnen waarborgen. Daarbij wordt onder andere gekeken naar het overzicht van activiteiten waarvoor de gemeente vergunningsaanvragen heeft binnengekregen. Zo werken we samen aan een veilig en feestelijk verloop van Koningsdag. Afgelopen jaren is echter gebleken dat niet alle evenementen een vergunning hadden. Dat leidt tot scheve gezichten bij (horeca)ondernemers onderling, iedereen moet immers aan dezelfde regels voldoen. Maar het leidt ook tot (potentieel) onveilige situaties. De burgemeester heeft daarom besloten om dit jaar strenger te handhaven.

Samen verantwoordelijk

Burgemeester van Mastrigt: “Het is natuurlijk altijd jammer om nadruk te leggen op regels als het juist over feestelijkheden gaat. Niemand wil de pret bederven. En tegelijkertijd zijn het juist goede regels die de pret, en een goed feest mogelijk maken. Ook dit jaar zijn er in Stichtse Vecht vele toezichthouders op allerlei manieren hard aan het werk om deze bijzondere dag voor iedereen feestelijk en veilig te laten verlopen. Maar veiligheid komt niet alleen van hulpverleners en ondernemers. Een goed feest vraagt net zo goed van onze inwoners om ons met elkaar verantwoordelijk te voelen voor de veiligheid en feestelijkheid in Stichtse Vecht. Daarom doe ik een appèl op ons allemaal: laten we er een mooi en veilig feest van maken. Kijk naar elkaar om, volg adviezen van hulpdiensten op, en vermijd plekken waar het te druk lijkt te worden. Laten we er samen een mooi Koningsfeest van maken!”

Alle horecaondernemers zijn via een brief geïnformeerd over de manier van handhaven. Vooraf is contact geweest met de voorzitter van de afdeling KHN (Koninklijke Horeca Nederland) Stichtse Vecht.

RSS