Jaarwisseling in Stichtse Vecht verloopt veilig en rustig

Home > Bestuur > Persberichten > Jaarwisseling in Stichtse Vecht verloopt veilig en rustig

Jaarwisseling in Stichtse Vecht verloopt veilig en rustig

2 januari 2019 - In Stichtse Vecht zijn oudejaarsdag en nieuwjaarsnacht veilig en rustig verlopen. Dat blijkt uit de voorlopige rapportages van de Veiligheidsregio Utrecht en de politie (van 31 december 18:00 uur tot 1 januari 07:00 uur). Er waren in de gemeente nauwelijks incidenten.

Burgemeester Yvonne van Mastrigt is tevreden over het verloop van oud en nieuw: “We hebben ons in vroegtijdig stadium voorbereid op de jaarwisseling, in nauwe samenwerking met de politie, de VRU, het Openbaar Ministerie. Mede dankzij de brede inzet en de goede samenwerking, is de jaarwisseling in onze dorpen en wijken feestelijk en veilig verlopen. Dat is daarnaast natuurlijk ook te danken aan onze inwoners, die met elkaar gezorgd hebben voor een mooi begin van 2019.”

Nauwelijks incidenten

De brandweer heeft 1 keer voor een containerbrand en 4 keer voor een kleine buitenbrand uit moeten rukken. In alle 5 gevallen was de brand snel onder controle.
In Maarssen zijn twee aanhoudingen verricht. In Breukelen heeft een grote groep mensen vuurwerk afgestoken richting Politie. Van Mastrigt: “Het is absoluut onacceptabel dat onze hulpverleners worden bestookt met vuurwerk. De politie heeft zich in deze vanwege de sfeer nog enigszins coulant en professioneel opgesteld en de groep stevig aangesproken. Zij zijn vervolgens vertrokken.” 

Schade

De inventarisatie van eventuele schade door vuurwerk aan gemeentelijke eigendommen zoals afvalbakken en speeltoestellen vindt de komende dagen plaats. Inwoners kunnen ook zelf melding hiervan maken bij de gemeente. De herstelwerkzaamheden pakt de gemeente direct op. Waar mogelijk wordt de schade op de dader verhaald.

Vuurwerkvrije zones bij kinderboerderijen

Ook dit jaar waren weer drie vuurwerkvrije zones ingesteld bij de kinderboerderijen Otterspoor en Vechtse Hoeve en de Dierenweide in Breukelen. Er zijn geen overtredingen geconstateerd.

RSS