De heer Kwakkenbos uit Kockengen verrast met een Koninklijke onderscheiding

Home > Bestuur > Persberichten > De heer Kwakkenbos uit Kockengen verrast met een Koninklijke onderscheiding

De heer Kwakkenbos uit Kockengen verrast met een Koninklijke onderscheiding

15 maart 2019 - Op vrijdag 15 maart heeft de heer R.C.J. (Ruud) Kwakkenbos een Koninklijke onderscheiding ontvangen voor zijn vele vrijwilligerswerk. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Yvonne van Mastrigt heeft de versierselen opgespeld. Door persoonlijke omstandigheden heeft de uitreiking eerder plaatsgevonden dan gepland. Voor de heer Kwakkenbos was de komst van de burgemeester een verrassing.

Verdiensten van de heer Kwakkenbos

Sinds eind jaren tachtig tot eind 2018 heeft de heer Kwakkenbos zich met volle overgave ingezet voor kerk, samenleving en de dorpen Kockengen, Kamerik en Zegveld.

Voorbeelden hiervan zijn: Voorzitter, bestuurslid, voorganger van het parochiebestuur bij geloofsgemeenschap Onze Lieve Vrouwe ten Hemelopneming in Kockengen, voorzitter van het koor Laudate Dominium, bestuurslid van de culturele Stichting Zegveld, waarbij hij intensief betrokken was bij de organisatie van diverse evenementen zoals: het Verenigingenspel, Zegveld Zomert, Zegveld smaakt naar meer en de voorganger hiervan, de Winterfair, voorzitter van de winkeliersvereniging Kockengen en secretaris van drie Ondernemersverenigingen, Kamerik-Kanis en Zegveld & Mije.  

De burgemeester noemde hem in haar toespraak “een man die door zijn inzet er mede voor gezorgd heeft dat de leefbaarheid in de drie dorpen gewaarborgd bleef.”

Foto: Maarten Bootsma

RSS