Brandweervrijwilliger R. Rensenbrink uit Nigtevecht Koninklijk onderscheiden

Home > Bestuur > Persberichten > Brandweervrijwilliger R. Rensenbrink uit Nigtevecht Koninklijk onderscheiden

Brandweervrijwilliger R. Rensenbrink uit Nigtevecht Koninklijk onderscheiden

8 januari 2019 - De heer René Rensenbrink uit Nigtevecht ontving op 5 januari een Koninklijke onderscheiding voor zijn jarenlange verdiensten voor de brandweer Nigtevecht. De uitreiking vond plaats tijdens de nieuwjaarsreceptie van de brandweer in Nigtevecht.

De Koninklijke onderscheiding behorend bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau werd uitgereikt door burgemeester Yvonne van Mastrigt.

Achtergrondinformatie gedecoreerde

René Rensenbrink heeft 31 jaar als vrijwilliger klaar gestaan voor de brandweerpost Nigtvecht als hoofdbrandwacht en chauffeur pompbediende. Op 1 juli 2018 heeft hij zijn functie neergelegd. Hiermee heeft René Rensenbrink langdurig met gevaar voor eigen leven daadwerkelijk deelgenomen aan het bestrijden van rampen en branden en een belangrijke bijdrage geleverd aan de brandveiligheid.

Voorts was hij actief bij de Brandweervereniging. Zo was hij ruim 22 jaar algemeen bestuurslid, lid van de kascommissie en penningmeester van de vereniging.

Daarnaast was Rensenbrink 12 jaar actief voor de Brandwondenstichting waar hij huis aan huis voor heeft gecollecteerd en kan de Oranjeverening Nigtevecht al jaren op zijn inzet rekenen bij de jaarlijkse vossenjacht tijdens de feestweek rondom Koningsdag.

RSS