Afscheid burgemeester Marc Witteman

Home > Bestuur > Persberichten > Afscheid burgemeester Marc Witteman

Afscheid burgemeester Marc Witteman

26 december 2018 - Het herdenken van burgemeester Witteman van Stichtse Vecht staat deels in het teken van afscheid van de inwoners van Stichtse Vecht. De familie Witteman en het gemeentebestuur betrekken graag de samenleving bij dit afscheid, geheel passend bij het motto van burgemeester Witteman: de beste ideeen komen van buiten het gemeentehuis. Burgemeester Marc Witteman van gemeente Stichtse Vecht op de avond van 24 december op 57-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van longkanker.

Publiek afscheid op zaterdag 29 december

Op zaterdag 29 december aanstaande is er voor inwoners, bedrijven en organisaties gelegenheid afscheid te nemen van burgemeester Witteman in Boom en Bosch (Markt 13 ) in Breukelen. Iedereen die dat wil, kan tussen 10:00 uur en 20:00 uur langs zijn kist lopen om de burgemeester een laatste groet te brengen. Er is dan tevens gelegenheid om het condoleanceregister te tekenen. Parkeren op het terrein van Boom en Bosch is op 29 december niet mogelijk.

Wake van 28 december tot 29 december

Burgemeester Witteman wordt opgebaard in Boom en Bosch in Breukelen.

Op vrijdagavond 28 december vanaf 21:00 uur tot de volgende ochtend 29 december 10:00 uur vindt er een wake plaats in Boom en Bosch. Aan de wake kunnen inwoners, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en raadsleden deel nemen. Vanaf 21:00 uur houden per uur wisselend 8 personen de wacht. Voor de wake zullen circa 100 personen worden ingedeeld uit diverse geledingen in de samenleving. Zij ontvangen tijdig bericht of zij aanwezig kunnen zijn bij de wake. Bij veel belangstelling zullen er helaas mogelijk mensen teleurgesteld moeten worden.

Erehaag 29 december 2018

Na afloop van het publieke afscheid op zaterdag 29 december, zal burgemeester Witteman om 20:00 uur uitgeleide worden gedaan vanuit Boom en Bosch door een erehaag van mensen, eveneens uit geledingen van de samenleving, zoals politie, brandweer, vertegenwoordigers van organisaties, raadsleden en medewerkers van de gemeente. Dit vindt plaats op het eigen terrein van Boom en Bosch, maar niet op de openbare weg. De oprit van Boom en Bosch zal tussen 19:00 uur en 21:00 uur niet toegankelijk zijn.

Geen representatieve verplichtingen

Raads- en collegeleden van Stichtse Vecht zeggen, in verband met het overlijden van burgemeester Marc Witteman van Stichtse Vecht, tot en met 2 januari aanstaande al hun representatieve verplichting in de samenleving af.

Condoleance

In het gemeentekantoor aan de Endelhovenlaan in Maarssen is vanaf 27 december 2018 een ruimte ingericht waar belangstellenden het condoleanceregister kunnen ondertekenen. Ook in Boom en Boch in Breukelen, in ’t Kampje in Loenen en in wooncentrum Overdorp in Kockengen liggen vanaf die datum condoleanceregisters ter tekening. Deze condoleanceregisters kunnen, behalve in het weekend en op 1 januari, tot en met 4 januari worden getekend. 

Mensen die schriftelijk hun medeleven willen betuigen kunnen hun brief of kaart richten aan: Familie Witteman, per adres Endelhovenlaan 1, 3601 GR  Maarssen. Voor het brengen van een bloemengroet wordt u op verzoek van de familie gevraagd u te beperken tot een enkele losse rode roos. U kunt deze meebrengen tijdens uw condoleance. In plaats van een bloemengroet stelt de familie  het op prijs als u een donatie wilt doen aan KWF Kankerbestrijding, op rekeningnummer NL92 INGB 0000 0128 17 onder vermelding van afscheid de heer Witteman.

Crematie

Burgemeester Witteman wordt in besloten kring op 2 januari 2019 gecremeerd. Daarbij zijn alleen genodigden welkom.

RSS