Persberichten

Home > Bestuur > Persberichten

Persberichten

Hier vindt u de meest recente persberichten. Voor persvragen neemt u contact op met de woordvoerders van de gemeente. Hun contactinformatie vindt u bij Informatie voor de media.

 • Wethouder Frank van Liempdt treedt af als wethouder Stichtse Vecht

  13 december 2018 - Wethouder Frank van Liempdt van Stichtse Vecht heeft vanavond in een ingelaste raadsvergadering ontslag genomen als wethouder van Stichtse Vecht. Dit deed hij na een aangenomen motie van wantrouwen aan zijn adres. Aanleiding is een onderzoek dat heeft plaatsgevonden naar een vermoeden van integriteitsschending.  De conclusie van het onderzoek luidt dat wethouder Van Liempdt met zijn bemoeienis rondom de verhuur van de brugwachterswoning in Maarssen-Dorp de schijn van belangenverstrengeling heeft gewekt.

 • Nieuwe heester voor het goede doel

  6 december 2018 - Gerard van Buiten uit Maarssenbroek ontdekte in het openbaar groen een bijzondere heester. Als plantenkenner vermoedde hij dat het een toevallige afwijkende vorm betrof van een vaker in tuinen en openbaar groen toegepaste heester, de Clerodendron trichotomum. In het Nederlands wordt de heester kansenboom genoemd.

 • Volgende stap naar herontwikkeling Buitenplaats Doornburgh

  5 december 2018 - MeyerBergman Erfgoed en gemeente Stichtse Vecht hebben vandaag een intentieovereenkomst ondertekend voor de verdere ontwikkeling van Buitenplaats Doornburgh in Maarssen-Dorp. Daarmee komt de herontwikkeling van deze buitenplaats aan de Vecht weer een stap dichterbij. De intentieverklaring betreft afspraken om te komen tot renovatie, herontwikkeling en nieuwbouw van andere gebouwen op de buitenplaats. 

 • Geen groen licht voor Bedrijveninvesteringszone Breukelen-Centrum

  5 december 2018 - De Bedrijveninvesteringszone (BIZ) Breukelen-Centrum gaat niet van start.

 • Koninklijke onderscheiding voor postcommandant Herman Lokhorst uit Breukelen

  30 november 2018 - Op zaterdag 1 december ontvangt Herman Lokhorst, inwoner van Breukelen, een Koninklijke onderscheiding voor zijn jarenlange verdiensten bij de brandweer Breukelen. De uitreiking vindt plaats om 15:30 uur tijdens zijn afscheidsreceptie in de brandweerkazerne, Brouwerij 5, 3621 AD Breukelen.

 • Koninklijke onderscheiding voor inkoophoogleraar Arjan van Weele uit Maarssen

  30 november 2018 - Maarssen krijgt er een Officier in de Orde van Oranje-Nassau bij. In verband met zijn pensionering neemt prof. dr. Arjan van Weele op vrijdag 30 november afscheid als hoogleraar Inkoopmanagement aan de Technische Universiteit Eindhoven. Burgemeester Yvonne van Mastrigt speldt hem daar de Koninklijke onderscheiding op. 

RSS