Pers

Home > Bestuur > Pers

Pers

Hier vindt u de meest recente persberichten. Voor persvragen neemt u contact op met de communicatieadviseurs van de gemeente door een e-mail te sturen naar persvragen@stichtsevecht.nl. Bellen kan via 14 0346.

 • Tijdelijke verkeersmaatregelen De Strook weer van kracht

  18 mei 2018 - Vanaf zondag 20 mei 11.00 uur tot en met maandag 21 mei zijn tijdelijke verkeersmaatregelen van kracht rondom het recreatieterrein De Strook (Nieuweweg) in Maarssen. Gemeente Stichtse Vecht vraagt bezoekers van De Strook per fiets te komen.

 • Nieuwe organisatie voor sociale werkvoorziening

  9 mei 2018 - Het college van B en W heeft dinsdag 8 mei jl. het inrichtingsplan voor de sociale werkvoorziening vastgesteld. In het inrichtingsplan is beschreven hoe gemeente Stichtse Vecht de ondersteuning van mensen met een arbeidsbeperking, die vallen onder de Wet sociale werkvoorziening (Wsw), vanaf 1 januari 2019 gaat organiseren. De gemeenteraad wordt begin juli gevraagd met het inrichtingsplan in te stemmen.

 • Eikenprocessierups doet weer zijn intrede

  4 mei 2018 - De eikenprocessierups is de larve van een nachtvlinder. Het is een behaarde rups die in de zomermaanden in bijna heel Nederland op eikenbomen voorkomt. De rupsen gaan in groepen (in processie) op zoek naar voedsel. De bladeren van de eik zijn favoriet. Echter, de microscopisch kleine haartjes van deze rups kunnen veel klachten zoals jeuk en huiduitslag veroorzaken. De gemeente werkt aan maatregelen. Wat kunt u zelf doen?

 • Bijzondere bijbaan: drie scholieren aan de slag als junior-adviseur bij gemeente

  2 mei 2018 - Ze zijn misschien wel de jongste ambtenaren van Nederland! Gemeente Stichtse Vecht heeft drie scholieren van 15 en 16 jaar in dienst genomen als junior-adviseurs. Komende drie maanden werken zij voor acht uur per week aan diverse adviesklussen bij de gemeente. Een unieke ervaring, zowel voor de scholieren als de gemeente. De drie zijn in eerste instantie in dienst voor 3 maanden, tegen het geldende minimumjeugdloon, en leggen net zoals alle ambtenaren de integriteits-eed af. Na drie maanden wordt geëvalueerd.

 • Uitwerking Coalitieakkoord tot collegeprogramma - Definitieve portefeuilleverdeling college B&W

  28 april 2018 - Het college van B&W van Stichtse Vecht is, direct na de benoeming van de wethouders afgelopen donderdagavond, voortvarend aan de slag gegaan.

 • Koninklijke onderscheidingen voor zestien inwoners van Stichtse Vecht en één inwoner uit Ouderkerk aan de Amstel

  26 april 2018 - Op donderdag 26 april 2018 ontvangen 16 inwoners van Stichtse Vecht en één inwoner van Ouderkerk aan de Amstel in het kader van de Algemene Gelegenheid, beter bekend als lintjesregen een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Marc Witteman. De uitreiking vindt plaats tussen 10.00 – 12.00 uur in het Dr. Albert Heijngebouw van Business Universiteit Nyenrode, Straatweg 25, 3621 BG Breukelen.

 • College van B&W officieel geïnstalleerd

  26 april 2018 - Vanavond is het nieuwe college van burgemeester en wethouders van gemeente Stichtse Vecht officieel geïnstalleerd. Dat gebeurde tijdens een druk bezochte vergadering van de gemeenteraad. De installatie vloeit voort uit de coalitieonderhandelingen tussen VVD, Lokaal Liberaal, Groen Links en CDA. Het college bestaat uit de volgende wethouders: Jeroen Willem Klomps (VVD), Frank van Liempdt (Lokaal Liberaal), Linda van Dort (Groen Links) en Hetty Veneklaas (CDA). Zij zullen hun functie fulltime vervullen.

 • Mevrouw I.M. Gondrie en de heer G.T.A. Hof uit Breukelen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

  23 april 2018 -  Op zaterdag 21 april 2018 zijn het echtpaar mevrouw I.M. Gondrie en de heer G.T.A. Hof benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor hun vele vrijwilligerswerk. Door persoonlijke omstandigheden vond de uitreiking in besloten kring plaats op het huisadres. Zij kregen de versierselen opgespeld door burgemeester Marc Witteman van Stichtse Vecht.  Het echtpaar was totaal verrast door de komst van de burgemeester.

 • Coalitieakkoord Stichtse Vecht afgerond

  20 april 2018 - ‘Samen werken aan duurzame oplossingen’: dat is het motto van het Coalitieakkoord 2018-2022 dat vandaag is gepresenteerd door de VVD, Lokaal Liberaal, GroenLinks en CDA. Het akkoord legt accenten bij een duurzame evenwichtige ruimtelijke ontwikkeling,  een goede leefomgeving, de kracht van inwoners, zorg voor elkaar, veiligheid en een  financieel gezonde,  modern functionerende  gemeente. De partijen investeren 1 miljoen euro extra hierop. 

  De 4 coalitiepartijen leveren elk 1 wethouder. Het nieuwe college van burgemeester & wethouders krijgt de opdracht om het Coalitieakkoord uit te werken, samen met inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties. 

 • Gemeente breidt dienstverlening verder uit

  19 april 2018 - Trouwen waar en wanneer je wilt? Het kan in Stichtse Vecht! Het afgelopen jaar is middels een pilot geëxperimenteerd met de uitbreiding van de dienstverlening rondom trouwen. Dit is zowel voor bruidsparen als de gemeente goed bevallen. Daarom wordt deze service nu voor vast opgenomen in het aanbod. Ook gaat de gemeente door met het bezorgen van reisdocumenten. Vanaf 1 junj wordt deze service structureel aangeboden aan de inwoners van Stichtse Vecht. De gemeente breidt hiermee de dienstverlening verder uit.  

 • Sonja van Geerenstein en oud-collega Rens Elbertsen over hun droombaan bij de KNVB

  Nieuwe datum 'Werken vanuit passie'

  19 april 2018 - Sonja van Geerenstein en oud-collega Rens Elbertsen van de KNVB zijn te gast voor de volgende inspiratiesessie op maandag 18 juni van 15.00 tot 16.30 uur. Deze inspiratiesessie was eerder gepland op 23 april, maar kan niet doorgaan. Met een heel goede reden: de vrouwen onder 19 hebben zich gekwalificeerd voor het EK. Rens Elbertsen moet op 23 april aanwezig zijn bij de loting van de UEFA.  Inwoners uit en ondernemers in Stichtse Vecht zijn van harte welkom om bij de inspiratiesessie aanwezig te zijn. De gemeente laat zich inspireren door Sonja en Rens, omdat zij werken vanuit hun passie en zo hun droombaan gevonden hebben. De inspiratiesessie vindt plaats in het bedrijfsrestaurant van het gemeentelkantoor aan de Endelhovenlaan 1 in Maarssen. 

 • Locaties ondergrondse containers Nigtevecht aangewezen

  19 april 2018 - Het college heeft voor de kern Nigtevecht de locaties voor de ondergrondse containers voor restafval aangewezen en de huishoudens die hiervan gebruik maken. In totaal betreft het in Nigtevecht 15 locaties voor ondergrondse containers. Het plan is nog voor de zomervakantie de eerste containers te kunnen plaatsen.

 • Burgemeester Witteman zoekt nieuwe kinderburgemeester

  17 april 2018 -  Eind vorige week hebben alle basisschoolleerlingen uit groep 7 een brief ontvangen van burgemeester Marc Witteman. De termijn van kinderburgemeester Mijke Moons zit er bijna op en de gemeente Stichtse Vecht is op zoek naar een opvolg(st)er.

 • Ontwikkeling Straatweg 66 in Breukelen

  12 april 2018 - Het college van B&W heeft op 10 april 2018 besloten het ontwerpbestemmingsplan voor het terrein waar voorheen de Milieudienst aan de Straatweg 66 in Breukelen was gevestigd, ter inzage te leggen. De ontwikkelaar gaat het perceel ontwikkelen van een kantoorfunctie naar een woongebied. Het bestaande kantoorgebouw zal worden gesloopt en de woningen zullen aansluiten bij de aard en schaal van de historische buitenplaats Vreedenoord en het Vechtse karakter van de omgeving.

 • Tent in de wijk! In gesprek over een groene buurt

  12 april 2018 - In de maanden april, mei en juni komt een team van gemeente Stichtse Vecht langs bij u in de wijk. ‘Tent in de wijk’ is een reeks van 12 korte bijeenkomsten in de 12 kernen van Stichtse Vecht. We zetten onze tent neer op een druk plein of een populaire speelplek. Als gemeente staan we hier ín de buurt en vóór de buurt. Kom langs en laat ons weten wat u als bewoner belangrijk vindt als het gaat om een groene en leefbare omgeving.

 • Burgernet breidt uit met Burgernetmail in Stichtse Vecht

  5 april 2018 - Het aantal Burgernet-deelnemers in Stichtse Vecht is vorig jaar met 4,5 procent gestegen.  6460 inwoners, ofwel ruim tien procent van de bevolking is lid van Burgernet. Wegens dit succes wordt de inzet van Burgernet in Stichtse Vecht vanaf maandag 9 april uitgebreid met e-mailberichten. Op dit moment ontvangen deelnemers een bericht op hun telefoon via een spraak- of sms-bericht.

 • Nieuw energieloket voor regio Utrecht

  3 april 2018 - Wil u energie besparen, maar ziet u door de bomen het bos niet meer? 15 gemeenten uit de provincie Utrecht hebben gezamenlijk een nieuw energieloket ontwikkeld dat 26 maart online is gegaan: jouwhuisslimmer.nl. Dit online platform helpt particuliere huiseigenaren de eerste stap te zetten naar een energieneutrale woning. Jouwhuisslimmer.nl is daarnaast een platform voor lokale energie-initiatieven, bedrijven en collectieve inkoop. Jouwhuisslimmer.nl is een van de gezamenlijke activiteiten van de gemeenten met als doel een klimaatneutrale regio in 2030.

 • Koninklijke Onderscheidingen voor vijf raadsleden in Stichtse Vecht

  27 maart 2018 - Op dinsdag 27 maart 2018 heeft burgemeester Marc J.D. Witteman Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan vijf raadsleden.

 • Meet & Greet sociaal domein over schuldhulpverlening

  27 maart 2018 - Meer dan 80 professionals van 30 verschillende organisaties hebben gistermiddag tijdens de Meet & Greet Sociaal Domein Stichtse Vecht, samen nagedacht over wat er nodig is en wat er anders kan, om de schuldhulpverlening in de gemeente Stichtse Vecht verder te verbeteren. 

 • Werkzaamheden Dorpsstraat Oud-Zuilen

  22 februari 2018 - Vanaf maandag 5 maart 2018 wordt het riool in de Dorpsstraat Oud-Zuilen vervangen. De dorpsstraat is gedurende 4 maanden afgesloten voor doorgaand verkeer.

 • Stichtse Vecht wil graag voor iedere peuter een goede start

  9 november 2017 - Gemeente Stichtse Vecht gaat een voorlichtingscampagne voeren met als doel ouders te stimuleren hun peuters naar een voorschoolse voorziening te brengen (kinderopvang of peutergroep). Goede kinderopvang geeft kinderen een goede start in de maatschappij. Het Rijk stelt ook extra geld hiervoor beschikbaar.

 • Burgemeester sluit horecapand in Maarssen-Dorp

  19 oktober 2017 - Burgemeester Witteman van Stichtse Vecht heeft besloten café De Makerij in Maarssen-Dorp per vrijdag 20 oktober te sluiten, voor in ieder geval een periode van vier weken, dus tot en met 17 november 2017. Aanleiding voor dit besluit is een vechtpartij van ongeveer 30 personen in de nacht van zaterdag 14 oktober op zondag 15 oktober ter hoogte van café De Makerij. Bij deze vechtpartij zijn twee personen, een vader en dochter, ernstig gewond geraakt. De politie heeft alle zeilen moeten bijzetten om beide slachtoffers te beschermen.  Zij zijn door de ambulance afgevoerd naar het Universitair Medisch Centrum Utrecht.

 • 4.000 ondernemers gevraagd naar tevredenheid over gemeente

  5 september 2017 - Deze week ontvangen 4.000 ondernemers de tweejaarlijkse ondernemerspeiling in de bus.  Hierin wordt de tevredenheid van ondernemers over het functioneren van de gemeente gepeild. Volgende week organiseert de gemeente een roadshow langs ondernemers op bedrijventerreinen en in winkelgebieden, van maandag 11 tot en met vrijdag 15 september 2017. Tijdens deze actieweek gaan medewerkers van de gemeente langs de deuren om bij ondernemers aandacht te vragen voor het invullen van de tweejaarlijkse ondernemerspeiling.

 • Stichtse Vecht wordt Koploper Cliëntondersteuning

  12 juli 2017 - Stichtse Vecht wordt één van Koplopers van het VNG-project Koplopers Cliëntondersteuning. Wethouder Wmo Jacqueline Koops: “Dat is goed nieuws. Want dat betekent dat we een flinke impuls kunnen geven aan de verdere ontwikkeling van de zo belangrijke onafhankelijke cliëntondersteuning. Voor mensen die hulp nodig hebben en soms niet meer weten waar ze moeten beginnen, of hoe ze verder moeten, kan een onafhankelijke ondersteuner écht het verschil maken.”

 • Gemeente lanceert Sportpunt voor inwoners en sportaanbieders

  22 juni 2017 - Eén centrale plek waar inwoners, sportaanbieders en andere organisaties terecht kunnen met alle vragen over sport en bewegen in de gemeente. Dat wordt het Sportpunt Stichtse Vecht dat op 9 september 2017 wordt gelanceerd tijdens de opening van Nationale Sportweek. Dit heeft het college van B&W deze week besloten. Vanaf dat moment is de nieuwe website online en zijn de medewerkers van het Sportpunt aanwezig in ’t Kikkerfort in Breukelen, waar zij klaar staan voor inwoners, sportaanbieders en andere organisaties.

 • Stichtse Vecht ontvangt 600 jonge ambtenaren op evenement in 2018

  30 maart 2017 - Op de Jonge Ambtenarendag in Breda is vandaag bekend gemaakt dat Stichtse Vecht de winnaar is van de race om het gastheerschap van de Jonge Ambtenarendag in 2018. De winst is een bijzondere prestatie. Eerdere edities vonden onder andere plaats in steden als Schiedam, Almere, Den Haag, Arnhem, Utrecht, Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam. Voor de organisatie van dit evenement is de gemeente een bijzonder partnership met Businesss Universiteit Nyenrode aangegaan, zij stellen hun locatie voor deze dag beschikbaar.

 • De Ronde Venen en Stichtse Vecht verliezen zaak snelheidsverhoging A2

  8 maart 2017 - De Raad van State deed vandaag uitspraak in het hoger beroep van de gemeenten Stichtse Vecht en De Ronde Venen en een Maarssenbroekse wijkcommissie tegen de snelheidsverhoging van 100 naar 130 km per uur op de A2 tussen Maarssen en Holendrecht in de avond en nacht. Nadat zij het op essentiële punten niet eens waren met het eerdere vonnis van de rechter, is de zaak voorgelegd aan een hogere rechter. Deze rechter heeft het hoger beroep van de gemeenten ongegrond verklaard.

RSS