Gemeentenieuws

Home > Bestuur > Gemeentenieuws

Gemeentenieuws

 • Koningsdag 2019: strenger handhaven voor een feestelijk en veilig samenzijn

  24 april 2019 - Zaterdag 27 april staat Nederland, en ook Stichtse Vecht, weer in het teken van vele oranje activiteiten en festiviteiten. Afgelopen jaren is echter gebleken dat niet alle evenementen een vergunning hadden. Er is daarom besloten om dit jaar strenger hierop te handhaven.

 • 4 scenario’s voor de Hazeslinger in Breukelen

  11 april 2019 - Tijdens de informatieve commissievergadering van dinsdag 16 april worden de commissieleden en geïnteresseerden geïnformeerd over de herinrichting van de Hazeslinger in Breukelen.

 • Spreekrecht voor inwoners

  11 april 2019 - Iedere inwoner, organisatie, en ondernemer kan gebruik maken van het spreekrecht. Hiermee kunt u tijdens een commissie- en een raadsvergadering de gemeenteraad laten weten hoe u er over denkt.

 • 2 nieuwe commissieleden benoemd

  4 april 2019 - Tijdens de gemeenteraadsvergadering op dinsdag 2 april zijn twee commissieleden benoemd.

 • Gemeenteraadsvergadering 2 april

  28 maart 2019 - Op dinsdag 2 april vergadert de gemeenteraad onder andere over het spreekrecht van inwoners.

 • Externe procesbegeleider voor burgerinitiatief Atlantische buurt

  28 maart 2019 - Waarnemend burgemeester Yvonne van Mastrigt heeft Theo van Eijk, als externe procesbegeleider, de opdracht gegeven om in gesprek te gaan met de partijen die betrokken zijn bij het burgerinitiatief Atlantische Buurt.

 • Voorlopige uitslagen verkiezingen Provinciale Staten in Stichtse Vecht

  21 maart 2019 - Op woensdag 20 maart waren er verkiezingen voor de Provinciale Staten en waterschappen. De voorlopige uitslagen van de Provinciale Staten zijn op partijniveau bekend. Op 21 maart wordt er centraal geteld op kandidaatniveau in de OVVO/ de Kroon sporthal in Maarssen. Het is de eerste keer dat Stichtse Vecht meedoet aan de proef om de stemmen centraal te tellen.

 • 26 maart informatieve commissievergaderingen

  21 maart 2019 - Op dinsdag 26 maart zijn er twee informatieve vergaderingen. Er wordt onder andere een werkbezoek gebracht aan het Broeckland College en er wordt gepraat over de Regionale Energie Strategie. U bent welkom!

 • Via Kansis werkervaring opdoen bij Kuehne + Nagel

  21 maart 2019 - Woensdag 20 maart bezochten wethouders Jeroen Willem Klomps en Maarten van Dijk samen met Thomas van Waardhuizen, directeur Kansis, Kuehne + Nagel op de vestiging in Utrecht. Vol enthousiasme en trots leidde Egon Walboomer, National Copack manager van Kuehne + Nagel, het gezelschap rond. Zo konden Van Dijk en Klomps met eigen ogen bij Kuehne + Nagel zien hoe mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt via Kansis met veel plezier werken en werkervaring opdoen.

 • Commissies Bestuur en Financiën en Fysiek domein

  14 maart 2019 - Op dinsdag 19 maart komen de Commissies Bestuur en Financien en Fysiek domein bijeen om te vergaderen over onder andere de Horecavisie.

 • Verlagen snelheid N230: motie aangenomen, onderzoek volgt

  20 februari 2019 (UPDATE) - Wethouder Linda van Dort sprak op 28 januari de commissie milieu, mobiliteit en economie van Provincie Utrecht toe. Hiermee gaf zij namens het college uitvoering aan het collegewerkprogramma, waarbij we de de ontwikkelingen van de Noordelijke Randweg Utrecht (NRU) en de aansluiting N230/A2 op de voet volgen. We doen er alles aan binnen onze macht om de nadelen te beperken. Zo maken we ons hard voor de inwoners van Stichtse Vecht. De volledige inspreektekst van wethouder Van Dort kunt u nalezen.

 • Bijzonderheden laatste raadsvergadering burgemeester Witteman

  12 juli 2018 - Burgemeester Marc Witteman zat dinsdagavond voor de laatste keer de gemeenteraad voor. Hij gaat eind van de maand met ziekteverlof. Op het einde van de vergadering werd hij toegesproken door waarnemend raadsvoorzitter Rob Roos en kreeg hij de gemeentepenning van wethouder Jeroen Willem Klomps.

RSS