Gemeentenieuws

Home > Bestuur > Gemeentenieuws

Gemeentenieuws

 • Commissievergaderingen op 15 oktober

  10 oktober 2019 - Wat gaat er gebeuren met het gebied rond de Scheendijk in Breukelen? Is er behoefte aan een "Box in de wijk” voor informatiebijeenkomsten en buurtfeesten? En is er draagvlak voor het ontmoedigen van alcoholgebruik tijdens Koningsdag?

 • Commissievergadering Sociaal Domein op 8 oktober

  3 oktober 2019 - Wat betekent de harmonisatie van de buitensport voor de voetbalverenigingen in Stichtse Vecht? En moet de gemeente lachgas gaan verbieden Hierover wordt gesproken tijdens de commissievergadering Sociaal Domein op dinsdag 8 oktober.

 • Merle Schweppe geïnstalleerd als nieuwe kinderburgemeester van Stichtse Vecht

  1 oktober 2019 - Tijdens de raadsvergadering van 1 oktober heeft de gemeenteraad Merle Schweppe geïnstalleerd als kinderburgemeester. Na haar belofte om zich in te zetten voor de kinderen van Stichtse Vecht, kreeg zij de kinderambtsketen om haar schouders gehangen door burgemeester Yvonne van Mastrigt.

 • Gemeenteraadsvergadering op 1 oktober

  26 september 2019 - Hoe denkt de gemeenteraad over de mogelijkheden van zonnepanelen op het geluidsscherm langs de A2? Moet er een subsidie komen voor de aansluiting van een aparte afvoer voor regenwater? En moet de gemeente zich uitspreken tegen de groei van Schiphol? Dit en de installatie van de nieuwe kinderburgemeester zijn de onderwerpen van de gemeenteraadsvergadering op dinsdag 1 oktober. Inwoners zijn van harte welkom.

 • Informatieve commissievergaderingen op 24 september

  19 september 2019 - Op dinsdag 24 september wordt er vergaderd over afval, de ontwikkelingen rondom de Zogwetering, het verkeer in Maarssenbroek en de economische visie Stichtse Vecht 2025.

 • Transcripties voor doven en slechthorenden

  12 september 2019 - Vanaf deze week kunnen mensen met auditieve beperking alle raad- en commissievergaderingen op verzoek volgen. 

 • Commissievergaderingen Fysiek en Bestuur en Financiën

  12 september 2019 - Dinsdag 17 september vergaderen de commissies Fysiek en Bestuur en Financiën.

 • Toekomstig gemeentesecretaris legt ambtseed in openbaar af

  3 september 2019 - Frank Halsema heeft in de gemeenteraadsvergadering van vanavond in het openbaar de ambtseed afgelegd. Als hoofd van de organisatie en eerste adviseur van het college vervult hij een voorbeeldpositie waarbij integriteit een belangrijke pijler is.

 • Frank Halsema nieuwe gemeentesecretaris Stichtse Vecht

  13 augustus 2019 - Frank Halsema is door het college aangesteld als waarnemend gemeentesecretaris Stichtse Vecht. Frank wordt daarmee de eerste adviseur van het college en algemeen directeur van de organisatie. De unanieme voordracht van de selectiecommissie is hiermee overgenomen. De waarnemingsperiode duurt 1,5 jaar. 

  Burgemeester Van Mastrigt: ''Frank is een schot in de roos. Hij heeft aangegeven deze waarnemingsperiode als een kans te zien om het brede spectrum van het vak gemeentesecretaris te ontdekken. Graag biedt Stichtse Vecht hem die kans. We verwachten dat hij zijn nieuwe rol als eerste adviseur van het college met verve zal uitvoeren, net als de doorontwikkeling van de organisatie. Frank heeft veel gemeentelijke ervaring, een uitgebreid landelijk netwerk en kent onze regionale netwerken. Volgens ons gaat hij zich hier snel thuis voelen en zijn meerwaarde bewijzen. Namens het voltallig college feliciteer ik Frank en heet hem van harte welkom in onze organisatie.''

  Lees meer in het persbericht.

 • 3 kandidaten voor functie kinderburgemeester Stichtse Vecht

  12 juni 2019 - Een jury heeft vanmiddag drie kandidaten genomineerd voor de functie van kinderburgemeester van Stichtse Vecht, voor de periode 2019 – 2020. Het gaat om Merle Schweppe, Irene Tennekes en Ole Roelofs. Wethouder Hetty Veneklaas, voorzitter van de jury, maakte de namen van de genomineerden bekend.

 • Verlagen snelheid N230: motie aangenomen, onderzoek volgt

  20 februari 2019 (UPDATE) - Wethouder Linda van Dort sprak op 28 januari de commissie milieu, mobiliteit en economie van Provincie Utrecht toe. Hiermee gaf zij namens het college uitvoering aan het collegewerkprogramma, waarbij we de de ontwikkelingen van de Noordelijke Randweg Utrecht (NRU) en de aansluiting N230/A2 op de voet volgen. We doen er alles aan binnen onze macht om de nadelen te beperken. Zo maken we ons hard voor de inwoners van Stichtse Vecht. De volledige inspreektekst van wethouder Van Dort kunt u nalezen.

 • Bijzonderheden laatste raadsvergadering burgemeester Witteman

  12 juli 2018 - Burgemeester Marc Witteman zat dinsdagavond voor de laatste keer de gemeenteraad voor. Hij gaat eind van de maand met ziekteverlof. Op het einde van de vergadering werd hij toegesproken door waarnemend raadsvoorzitter Rob Roos en kreeg hij de gemeentepenning van wethouder Jeroen Willem Klomps.

RSS