Wandeling Nieuwe Hollandse Waterlinie

Home > Bestuur > Bijeenkomstenkalender > Wandeling Nieuwe Hollandse Waterlinie

Wandeling Nieuwe Hollandse Waterlinie

Op zaterdag 28 september 2019 organiseert gemeente Stichtse Vecht samen met de polderwachter een wandeling door het waterlinie-gebied. Onderweg steken we onze handen uit de mouwen en nemen rondslingerend afval mee.

U bent welkom op Fort Maarsseveen (C-Fordt). We gaan op stap met polder- en fortwachter Marcel Blekendaal. Hij zal ons alles vertellen over de geschiedenis van het fort, de werking van de waterlinie en daagt ons uit om mee te denken over de toekomst van dit oer-Hollandse verdedigingswerk dat naar alle waarschijnlijkheid in 2020 de status van UNESCO werelderfgoed gaat krijgen.

Programma

  • 13:00 uur: Ontvangst op het fort met koffie, thee en wat lekkers
  • 13:30 uur: Rondje wandelen om het fort en door de polder. Onderweg ruimen we het zwerfvuil dat we tegenkomen op. Wij willen namelijk wel dat de nominatie voor UNESCO er goed bij ligt. Marcel vertelt ons, al lopend, de sterke verhalen die bij de waterlinie horen.
  • 15:30 uur: Terug op het fort en gelegenheid om vragen te stellen aan Marcel
  • 16:00 uur: Afsluiting

Praktische informatie

De schoonmaakmiddag vindt plaats op zaterdag 28 september van 13.00  – 16.00 uur vanaf C-Fordt, Herenweg 3 te Maarssen. U hoeft zich niet aan te melden en deelname is gratis. De wandeling heeft een lengte van ongeveer 4 kilometer en is goed geschikt voor kinderen.

Locatie: Verzamelpunt: C-Fordt, Herenweg 3 te Maarssen
Datum: 28-09-2019
Aanvang: 13:00
Eindtijd: 16:00
RSS