Kom naar de inspiratiesessie Duidelijke Taal op 2 juli

Home > Bestuur > Bijeenkomstenkalender > Kom naar de inspiratiesessie Duidelijke Taal op 2 juli

Kom naar de inspiratiesessie Duidelijke Taal op 2 juli

Moeilijke brieven die in de papierbak eindigen? Inwoners die niet snappen wat de gemeente bedoelt? Dat is niet de bedoeling. Gemeente Stichtse Vecht vindt het belangrijk om duidelijke taal te spreken en te schrijven. Zo kan iedereen zo goed mogelijk worden geholpen. Toch bevatten sommige brieven en e-mails nog te moeilijke woorden en zinnen. Hoe kan dit anders? En waarom is aandacht hiervoor zo belangrijk? De gemeente organiseert dinsdag 2 juli een inspiratiesessie over duidelijke taal. Iedereen is welkom!

Programma

Burgemeester Yvonne van Mastrigt trapt af. Zij legt uit waarom duidelijke taal zo belangrijk is. Aanwezig horen meer over de aanpak van Taalhuis – een samenwerking tussen Bibliotheek Angstel, Vecht en Venen en Welzijn Stichtse Vecht – en Leef Maatschappelijke Dienstverlening. Stichting Lezen & Schrijven gaat in gesprek met iemand die moeite heeft met lezen en schrijven. Weet u wat jeukwoorden zijn? Doe mee met de jeukwoordenbingo en win! Lodewijk van Noort is landelijke campagneleider Direct Duidelijk en vertelt over zijn ervaringen met duidelijk taalgebruik bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en gemeente Den Haag. Na afloop is er alle ruimte om na te praten en schrijftips mee te nemen.

Ondertekenen Direct Duidelijk-deal

Het ministerie van BZK en de Taalunie lanceerden op 31 oktober 2018 de campagne Direct Duidelijk. Het doel van Direct Duidelijk is zichtbaar maken hoe belangrijk duidelijke (overheids)communicatie is. Met de campagne wordt aandacht gevraagd voor heldere taal. Gemeente Stichtse Vecht ondertekent tijdens de inspiratiessessie de Direct Duidelijk-deal. Zo laat de gemeente zien dat ze duidelijke taal heel belangrijk vindt. En dat ze actief het eigen taalgebruik wil verbeteren.

Inspiratiesessies

Stichtse Vecht organiseert regelmatig een open inspiratiesessie om medewerkers te enthousiasmeren hoe zij hun werk anders kunnen doen, leuker kunnen maken. De sessies zijn bedoeld voor medewerkers, raads-, commissie- en collegeleden van Stichtse Vecht en inwoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers uit de gemeente. Onderwerpen lopen uiteen en sluiten aan bij de ontwikkelingen in de samenleving en bedrijfsleven.

Aanmelden

Wilt u bij de sessie zijn? Stuur dan uiterlijk maandag 1 juli een e-mail naar inspiratiesessie@stichtsevecht.nl en vermeld hierin uw naam en (indien van toepassing) van welke organisatie u bent. Uw vragen kunt u ook sturen naar het genoemde e-mailadres. Of neem telefonisch contact op via 14 0346 en vraag naar Cathelijne Dapiran.

Locatie: Bedrijfsrestaurant gemeentekantoor, Endelhovenlaan 1, Maarssen
Datum: 02-07-2019
Aanvang: 14:00
Einddatum: 02-07-2019
Eindtijd: 16:00
RSS