Gezonde goede voornemens volhouden met Tinytask

Home > Bestuur > Bijeenkomstenkalender > Gezonde goede voornemens volhouden met Tinytask

Gezonde goede voornemens volhouden met Tinytask

Ben je (bijna) moeder, en heb je voor 2019 een gezond voornemen? En vind je het lastig om deze voornemens vol te houden? Het project Tinytask kan je helpen! Dit project is afkomstig van ‘het Vechtverband’: samenwerkende zorg- en welzijnsprofessionals in de Vechtstreek. Op woensdag 23 januari tussen 08:30 - 09:30 uur op basisschool de Schepershoek kom je meer te weten over Tinytask. Het Sportpunt Stichtse Vecht en de gemeente ondersteunen de aanpak.

Goede voornemens in kleine stapjes

Gezonde voornemens zijn vaak zo groot dat het uiteindelijk niet lukt. Zeker niet in combinatie met een gezin of een zwangerschap. Maandag 21 januari is het blue monday: de dag dat veel mensen merken dat het lastig is om goede voornemens vol te houden. Soms helpt het dan om je voornemens klein te maken. Met Tinytask krijg je dagelijks een taakje dat je makkelijk tussendoor kunt doen. De taakjes zijn simpel, kort en verrassend. Bijvoorbeeld “zoek een mooie trap uit, binnen of buiten, en ren of loop die minstens één keer op en af”. De taakjes zijn vormgegeven op vrolijke fiches die je mee naar huis neemt. Samen geven ze in zeven weken een flinke boost aan je gezondheid.

Samenwerking universiteit, ontwerpers en zorgprofessionals

Het project Tinytask is ontstaan om gezinnen in Stichtse Vecht te ondersteunen bij een gezonde leefstijl. De Technische Universiteit Delft bedacht het concept, maar dit was nog niet toegepast op de zorg. Huisartsen, verloskundigen, fysiotherapeuten en andere zorgverleners in Breukelen werkten het uit tot een passend project met industrieel ontwerpers van Emotion Studio. Inmiddels zijn er al meer dan 50 vrouwen in Stichtse Vecht mee gestart.

Kom langs!

Op woensdag 23 januari, twee dagen na blue monday, is er een inloopochtend in de aula van basisschool de Schepershoek in Breukelen. Tussen 08:30 – 09:30 kun je kennis maken met Tinytask. Geen tijd om langs te komen? Ga naar www.vechtverband.nl/tinytask en maak een afspraak bij één van de deelnemende zorgverleners. Je kunt dan een taakje komen proberen of het eerste pakket meenemen.

Locatie: basisschool de Schepershoek, Schepersweg 8a in Breukelen
Datum: 23-01-2019
Aanvang: 08:30
Eindtijd: 09:30
RSS