Trouwen

Trouwen

U wilt trouwen of uw partnerschap laten registreren. Lees in 3 stappen hoe.

1. Leg huwelijkslocatie en huwelijksdatum vast

Kies waar en wanneer u wilt trouwen:

  • Trouwt u op 1 van de locaties van gemeente Stichtse Vecht boek de gemeentelijke locatie en datum via de huwelijkskalender.
  • Trouwt u op een externe locatie in Stichtse Vecht geef op tijd via info@stichtsevecht.nl locatie, datum en tijdstip door aan de gemeente. Vermeld ook uw naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en geboortedatum van beide partners. U krijgt van de gemeente een bevestiging.

2. Doe huwelijksaangifte (ondertrouw)

U moet tenminste 2 weken voor de huwelijksdatum in ondertrouw gaan. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in uw woonplaats of de woonplaats van uw partner.

3. Vraag getuigen en meld ze aan

U heeft minimaal 2 en maximaal 4 getuigen nodig. De getuigen moeten minimaal 18 jaar zijn. Uiterlijk 2 weken voor het huwelijk moeten uw getuigen bij gemeente Stichtse Vecht bekend te zijn.

Optie: eigen trouwambtenaar

Wilt u een eigen trouwambtenaar buiten de gemeente regelen dan zijn er een aantal voorwaarden. De trouwambtenaar moet bijvoorbeeld al werkzaam zijn als trouwambtenaar in een andere gemeente. Zie trouwambtenaar voor 1 huwelijk voor meer informatie.

Let op: waar huwelijk en ondertrouw staat, lees ook partnerschapsregistratie.