Trouwen

Trouwen

U wilt trouwen of uw partnerschap laten registreren. Lees in 3 stappen hoe.

1. Leg huwelijkslocatie en huwelijksdatum vast

Kies waar en wanneer u wilt trouwen:

  • Trouwt u op 1 van de locaties van gemeente Stichtse Vecht boek de gemeentelijke locatie en datum via de huwelijkskalender.
  • Trouwt u op een externe locatie in Stichtse Vecht geef op tijd via info@stichtsevecht.nl locatie, datum en tijdstip door aan de gemeente. Vermeld ook uw naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en geboortedatum van beide partners. U krijgt van de gemeente een bevestiging.

2. Meld uw voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap (ondertrouw)

U moet uiterlijk 2 weken van tevoren uw huwelijk of geregistreerd partnerschap melden. De melding is gratis en kan schriftelijk of in persoon. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente waarin u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt aangaan.

3. Vraag getuigen en meld ze aan

U heeft minimaal 2 en maximaal 4 getuigen nodig. De getuigen moeten minimaal 18 jaar zijn. Uiterlijk 2 weken voor het huwelijk moeten uw getuigen bij gemeente Stichtse Vecht bekend te zijn.

Optie: eigen trouwambtenaar

Wilt u een eigen trouwambtenaar buiten de gemeente regelen dan zijn er een aantal voorwaarden. De trouwambtenaar moet bijvoorbeeld al werkzaam zijn als trouwambtenaar in een andere gemeente. Zie Verzoek om eigen trouwambtenaar voor meer informatie.

Let op: waar huwelijk en ondertrouw staat, lees ook partnerschapsregistratie.